Informacije o čaju
Aromatizirani zeleni čaj China jasmin Mao Feng BIO
Nježni listovi čaja, koji se nabiraju u planinama provincije Yunnan na nadmorskoj visini od 800 do 1000 metara, aromatizirani su svježim organskim cvjetovima jasmina, koje nabiraju u provinci Hubei. Ovaj proces je strogo odvojen od ostalih proizvoda u organskoj tvornici u Guangxi Hengxianu. Kao zanimljiva točka, može se reći da je količina organskog cvijeća jasmina još uvijek mala, a aromatizacija je dug proces.
Listovi zelenog čaja beru se između travnja i lipnja i dodaju im se cvjetovi jasmina koji se beru u svibnju kada su najaromatičniji. Prema tradicionalnom postupku, zatim su se naizmjenično stavljali zeleni čaj i jasmin u slojevima, tako da je aroma jasmina prožela listove čajevca. Danas, međutim, koriste proces u kojem se struje vrućeg zraka propuštaju preko cvjetova kako bi se izvukla aroma jasmina. Zrak ispunjen aromom zatim prolazi kroz listove čaja kako bi se proizveo jak okus i miris jasmina. Zatim se dodaje cvijeće kao ukras.
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja (volumen 200ml) potrebna vam je oko jedna do dvije žličice kineskog zelenog čaja Jasmin Mao Feng BIO. Prelijte čaj od 70°C do 80°C. Nakon 2 minute možete odmaknuti lišće jer je čaj spreman. Listovi čaja mogu se ponovno preliti, ali ovaj put ostavite da se namakaju duže vrijeme, najmanje 3-4 minute.
Značajke čaja Zeleni čaj China Jasmin Mao Feng BIO
Karakter | Jasmin, voćni, slatki, cvjetni
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 800 - 1000m |
Lokacija čajnog vrta | Yunnan, Pu-Erh
|
Razdoblje berbe | Od Travnja do Lipnja
|
List | Nježna maslinasto zelena, srednja, blago uvijena, tragovi cvjetova jasmina
|
U šalici | Zlatno žuta, prozirna
|