Informacije o čaju
Biljni čaj Hibiskus
Hibiskus je vjerojatno jedan od najpopularnijih biljnih čajeva kako u svijetu tako i kod nas. Naše bake uvijek su nam kuhale čaj od hibiskusa ako bismo se prehladili, a ta se tradicija održala do danas. Jedna od glavnih prednosti hibiskusa je njegov visok sadržaj antioksidansa. Hibiskus ima značajan svjetski tržišni udio među čajevima, a vrlo je popularan i među slovenskim ljubiteljima čaja. Podrijetlom iz Angole. Danas se uzgaja u cijelom tropskom svijetu, a posebno je raširen u Sudanu, Egiptu, Tajlandu, Meksiku i Kini.
Priprema
Ako ga pripremate sami, jednu žličicu hibiskusa stavite u šalicu čaja i prelijte kipućom vodom, pričekajte 5-10 minuta i izvadite cvjetove. Čaj je dobar i topao i hladan. Želite li obogatiti okus hibiskusa, možete mu dodati komadiće jabuke ili kruške, koricu naranče ili limuna, cimet, sladić. Hibiskus daje čaju prepoznatljivu crvenu boju i osvježavajuću notu, a gore navedeni sastojci samo upotpunjuju okus.