Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Hojicha BIO
Tridesetih godina prošlog stoljeća trgovac čajem u Kyotu izumio je Hojicho pečenjem zelenog čaja bancha kako bi dobio prekrasan, ukusan čaj. Budući da pečenje smanjuje sadržaj kofeina u čaju, Hojicha je pogodna za konzumaciju i prije spavanja. Kao što smo spomenuli, hojicha se pravi pečenjem zelenog Bancha čaja (čaja koji su ubrali kao posljednji u sezoni), ali postoje i druge vrste Hojichea, koje se dobivaju iz zelenih čajeva Senchea i Kukichea. Hojicha je svijetlocrvena do smeđa i manje je acerbična od ostalih zelenih čajeva, zbog pečenja, što također gubi tipičan okus zelenog čaja, koji je više poput okusa karamele. Pečenje čaju daje mekšu notu i blago lješnikast okus, a smanjuje sadržaj kofeina, koji se može piti i navečer prije spavanja.
Priprema
Za pripremu jedne šalice Hojicha čaja potrebna vam je oko jedna do dvije čajne žličice čaja. Preporučena temperatura vode je od 75°C do 80°C, vrijeme pripreme je do dvije minute.