0
Sažetak košarice

Košarica je prazna

Dodajte proizvode

Kagoshima Hojicha BIO

Zeleni čajevi
Šifra proizvoda: 21518

Zeleni čajevi
Kagoshima Hojicha BIO
Šifra proizvoda: 21518
Hojicha je prženi zeleni čaj Bancha vrhunske kvalitete. Pečenje daje čaju mekanu notu i blago elegantan okus, a smanjuje sadržaj kofeina, koji se može piti i navečer prije spavanja.
Pročitaj više
6,00€
Na zalihi
Doziranje
Doziranje
12-15 g/l
Temperatura
Temperatura
75-80°C
Vrijeme
Vrijeme
1-2 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kada pijemo
Kada pijemo
Popoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Kagoshima Hojicha BIO

Tridesetih godina prošlog stoljeća trgovac čajem u Kyotu izumio je Hojicho pečenjem zelenog čaja bancha kako bi dobio prekrasan, ukusan čaj. Budući da pečenje smanjuje sadržaj kofeina u čaju, Hojicha je pogodna za konzumaciju i prije spavanja. Kao što smo spomenuli, hojicha se pravi pečenjem zelenog Bancha čaja (čaja koji su ubrali kao posljednji u sezoni), ali postoje i druge vrste Hojichea, koje se dobivaju iz zelenih čajeva Senchea i Kukichea. Hojicha je svijetlocrvena do smeđa i manje je acerbična od ostalih zelenih čajeva, zbog pečenja, što također gubi tipičan okus zelenog čaja, koji je više poput okusa karamele. Pečenje čaju daje mekšu notu i blago lješnikast okus, a smanjuje sadržaj kofeina, koji se može piti  i navečer prije spavanja.

Priprema

Za pripremu jedne šalice Hojicha čaja potrebna vam je oko jedna do dvije čajne žličice čaja. Preporučena temperatura vode je od 75°C do 80°C, vrijeme pripreme je do dvije minute.

Besplatna dostava

Želite li izbjeći troškove dostave? Kod kupnje iznad 50€ besplatna dostava za HR.

Brza dostava

Kuriri dostavne službe GLS, brine se za brzu dostavu vaših narudžbi.

14-dnevno jamstvo

Ako niste zadovoljni našim proizvodima, pošaljite nam ih nazad i mi ćemo vam vratiti novac.

Načini plaćanja

Nudimo plaćanje pouzećem, po predračunu, PayPal ili karticama.