Informacije o čaju
Pu'erh čaj Yunnan Golden Pu'erh Shu
Snažna, ali elegantna zemljana nota Yunnan Golden Pu'erh čaja nije vas razočarala. Okus će se pretvoriti u meku i nježnu, blago cvjetnu notu. Nakon sušenja, Golden Pu'erh čaj dodatno fermentira, dajući mu elegantnu zemljanu aromu. Dodatna fermentacija je još uvijek prilično nova metoda proizvodnje i zahtijeva puno vještine, strpljenja i iskustva. Period postfermentacije je dug, u prosjeku 80 dana, a za to vrijeme čaj razvija visoku temperaturu koju je potrebno kontrolirati.
Yunnan Golden Pu'erh Shu uzgaja se i proizvodi u regiji Yunnan-Simao / Pu'erh, a sastoji se od samih vrhova. Nježan i aromatičan okus osigurava ugodan doživljaj.
Priprema
Preporučamo da prije pripreme Zlatnog Pu'erh čaja listove prelijete vrućom vodom kako biste ih očistili. Za pripremu jedne šalice napitka potrebna vam je otprilike jedna čajna žličica čaja, koja se može koristiti više puta (do 10 puta). Preporučena temperatura vode je od 88°C do 95°C, vrijeme pripreme od 1 do 5 minuta ovisno o broju preljeva.
Za one koji nisu upoznati s Pu Erh čajevima preporučamo intenziviranje okusa što se može postići različitim temperaturama vode (počnite od 70°C pa povećajte do točke vrenja) i kraćim vremenom pripreme (od 1 minute nadalje). Budući da se listići čaja mogu koristiti više puta, prikladni su za ovakvu vrstu eksperimentiranja i omogućuju vam da razvijete paletu okusa i pronađete kombinaciju koja će vam savršeno odgovarati.
Značajke čaja Yunnan Golden Pu'erh Shu
Karakter | Zemljano, meko, blago
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 900 - 1200m |
Lokacija čajnog vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Razdoblje berbe | Od Travnja do Lipnja
|
List | Kesten smeđe do bakrene, srednje do istaknutog vrha
|
U šalici | Tamno, smeđecrveno, izražajno
|