Informacije o čaju
Aromatizirani zeleni čaj Zeleni Ginseng
Biljka vučjeg trna narasde do 10 metara visine, te ima trnovite grane i srebrnkastu koru, koja je na mladim granama ljuskasta. Litovi biljke su uski i duguljasti, jajastog obilka, na gornjoj strani sivo zelene, a na donjoj strani srebrno bijele boje. Na donjoj strani imaju ti 2 -6 cm dugi listići kratke, guste dlačice. Nalaze se na kratkim peteljkama. Cvijetovi su žučkaste boje, iz oplođenih se na ženskim biljkama razviju mali jajasti plodovi crveno narančaste boje ili žuto narančaste boje. U plodovima se nalazi jedna jajasta koštica, s tvrdom bazom. Plodovi ostaju na biljci još dugo nakon što ona odbaci svoje listove. Biljke iz porodica jagoda imaju najhranjivije plodove jer sadrže oko 9% ulja, a sjemenke čaj 13%. Sadrže i vitamine. Plodovi sadrže još i 2 do 3% slobodnih kiselina. Jedan od najvažnijih sastojaka je i kvercetin.
Vir: Wikipedija
Sastojci
Zeleni čaj (90%), kora vučjeg trna (3%), bobice vučjeg trna (3%), aroma, korijen ginsenga (2,5%).
Priprema
Za jednu šalicu čaja potrebna vam je približno jedna do dvije čajne žličice čaja Zelenog Ginsenga. Čaj prelijete s vodom temperature od 70°C do 80°C. Nakon 2 do 3 minute je napitak gotov.