0
Sažetak košarice

Košarica je prazna

Dodajte proizvode

Česta pitanja

Sadrže li vaši čajevi gluten?

Većina naših čajeva ne sadrži gluten, ali se čajevi ne proizvode u prostorijama namijenjenim isključivo za bezglutensku proizvodnju proizvoda. Predlažemo da pažljivo pregledate popis sastojaka i alergena.

Imate u ponudi imate i BIO čajeve?

Apsolutno u ponudi imamo i BIO čajeve, zapravo BIO čajevima smo posvećivali dosta pažnje posljednjih godina. BIO čajevi se nalaze među zelenim, crnim, oolong, biljnim i rooibos čajevima.

Svi naši organski čajevi također su certificirani od strane tvrtke Institut KON-CERT Maribor.

Nudite li i aromatizirane prave čajeve?

U ponudi imamo više od 300 vrsta različitih čajeva. U ponudi imamo i mnogo pravih čajeva, prirodnih ili nearomatiziranih. Kako bismo zadovoljili sve ljubitelje čaja, nudimo i aromatizirane čajeve, jer ima puno ljubitelja čaja koji se kunu samo u čajeve s aromom i aditivima. Međutim, stvarna količina arome u šalici čaja vrlo je mala.

Ali ako se kunete u prirodne čajeve, u ponudi imamo više od 50 čajeva bez okusa koji će zadovoljiti i najizbirljivije ljubitelje čaja.

Koja je razlika između prirodne i umjetne arome? Koje okuse koristite u Zishi?

Obje vrste aroma su sigurne za piće, i prirodne i umjetne ili sintetske arome, koje imaju više zajedničkog nego što mislite. U mnogim slučajevima prirodne i umjetne ili sintetičke arome imaju potpuno isti kemijski sastav, samo što se prave na različite načine.

Prirodna aroma proizvodi se iz prirodnih izvora kao što su eterična ulja, esencije i ekstrakti, a ako je u skladu s biološkim regulatornim standardima, riječ organski također se može koristiti za okus proizveden na ovaj način.

Izraz umjetna ili sintetička aroma koristi se za aromu koja ne dolazi u potpunosti iz prirodnih izvora. Ako je samo jedna komponenta arome stvorena umjetno, takvu aromu moramo označiti kao umjetnu aromu. Neki su okusi gotovo u potpunosti prirodni, dok su drugi potpuno umjetni. Zašto koristiti umjetnu aromu ako je prirodna aroma napravljena od prirodnih sastojaka? Prilikom aromatiziranja čajeva uvijek koristimo najkvalitetnije i najukusnije sastojke, ali ponekad nije moguća prirodna mogućnost aromatiziranja. Umjetne ili sintetičke arome reproduciraju prirodne okuse ako je sastojke za okus teško ili nemoguće izdvojiti. Primjer djelomično umjetnih ili sintetičkih aroma je okus vanilije u kremastim desertima, a primjer potpuno umjetnih ili sintetičkih okusa okus coca cole u slatkišima.

U Zishi veliku važnost pridajemo prirodnim aromama čajeva i infuzija, stoga u našim čajevima dajemo prednost prirodnim aromama i izbjegavamo potpuno sintetičke okuse. Sve naše arome potječu iz Europske unije, što jamči njihovu kvalitetu.

Što znači Fair trade i zašto je važna?

Certifikacija Fair trade podržava održivi rast i etički orijentiranu proizvodnju čajeva i drugih sastojaka. Svake godine Zisha priprema popis čajeva koje prodajemo pod znakom Fair Trade, što znači da su radnici koji biraju te čajeve i sastojke pošteno plaćeni, da imaju sigurne radne uvjete, ekološki prihvatljive postupke i predanost razvoju zajednice. Čajevima koje prodajemo pod znakom Fair trade vraćamo ljudima koji uzgajaju i beru čajeve, vraćamo zajednicama u kojima žive i brinemo se da određena količina od svakog prodanog kilograma čaja ide natrag svom porijeklu. Ako i vi želite dati svoj doprinos, kupite Fair trade čajeve.

Koliko dugo čaj ostaje svjež i kako ga čuvati?

Ova dva problema ovise o vrsti čaja. Aromatizirane čajne mješavine sadrže komadiće voća, začinskog bilja, sastojke čokolade i druge ukusne stvari čija svježina nestaje brže od prirodnog čaja. Kako bi čaj dugo ostao svjež, preporučujemo da ga čuvate na hladnom, suhom i tamnom mjestu, u posudi koja dobro zatvara.

Isteče li čaju rok upotrijebe?

Čaju ne ističe rok trajanja, samo se s vremenom gube svježina i okus. Kao što je već spomenuto, čaj treba čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu kako bi duže ostao svjež.

Sadrže li čajevi alergene?

Sukladno Pravilniku o informiranju potrošača o hrani, Zisha čajna kuča obavještava svoje ljubitelje čaja o prisutnosti alergena u svojim proizvodima, te ih hrabro označavamo u popisu sastojaka.

Mogu li od vaših čajeva napraviti ledene čajeve i koji su prikladni za ledene čajeve?

Sve čajeve možete pripremiti i kao ledene čajeve, a postoje dva načina pripreme.

Prvi je klasičan način, kada skuhamo čaj u toploj vodi, ohladimo ga, dodamo led i popijemo ledeni čaj.

Drugi je hladni način, kada se čaj priprema u hladnoj vodi. Nisu svi čajevi prikladni za hladnu pripremu, jer samo oni moraju biti sigurni za pripremu u hladnoj vodi. Čajevi koji se mogu napraviti u hladnoj vodi prolaze dodatni proces redukcije bakterija i prethodno su pakirani u sterilnom okruženju, tako da možete koristiti hladnu vodu umjesto tople vode koja je obično potrebna za uklanjanje bakterija koje se prirodno pojavljuju. Koje čajeve možete napraviti u hladnoj vodi pogledajte ovdje ››

U oba slučaja u naše ledene čajeve možemo dodati komadiće voća (breskva, lubenica, dinja, jabuka, naranča, limun, kruška,...), svježe listove metvice ili matičnjaka i kockice leda. Živjeli!

Mogu li piti sve čajeve tijekom trudnoće ili dojenja?

Za ove vrste zdravstvenih problema najbolje je razgovarati sa svojim osobnim liječnikom. Svi naši čajevi sadrže detaljne podatke o sastojcima, pa će Vaš osobni liječnik najbolje znati jesu li određene čajne mješavine ili sastojci u njima prikladni za konzumaciju tijekom trudnoće ili dojenja.

Htjela bih probati zeleni čaj. Moja kćer i ja nismo ljubiteljice čaja pa ne znam koji da naručim i da će pomoći u suzbijanju apetita. Što mi savjetujete?

Ako tek počinjete i tek upoznajete zeleni čaj, predlažem da prvo probate neki Sencho, Bancho ili Gen Mai Cho. Ova tri čaja su kao svojevrsni uvod u zelene čajeve i naravno dovoljno pristupačna za probati. Ako volite okus zelenog čaja, onda imate beskrajne mogućnosti u odabiru okusa. Naravno, rado ćemo vas dodatno savjetovati.

Što se tiče suzbijanja apetita, jedna studija govori o povezanosti zelenog čaja i potiskivanja apetita ili gubitka težine. Znanstvenici s Odjela za prirodnu biljnu medicinu, Tang Centra za biljnu medicinu Sveučilišta u Chicagu, otkrili su da sastojak sadržan u zelenom čaju uvelike ubrzava mršavljenje i potiskuje apetit. Štakori koje su dobili izgubili su čak 21 posto tjelesne težine. Međutim, zeleni čaj ima mnogo pozitivnih učinaka.

Besplatna dostava

Želite li izbjeći troškove dostave? Kod kupnje iznad 50€ besplatna dostava za HR.

Brza dostava

Kuriri dostavne službe GLS, brine se za brzu dostavu vaših narudžbi.

14-dnevno jamstvo

Ako niste zadovoljni našim proizvodima, pošaljite nam ih nazad i mi ćemo vam vratiti novac.

Načini plaćanja

Nudimo plaćanje pouzećem, po predračunu, PayPal ili karticama.