Informacije o čaju
Crni čaj Java OP Malabar
Sa Indonezijskog otoka Java, a osobito iz Malabara, dolazi crni čaj Java OP Malabar. Visokokvalitetni čaj s jakom aromom, proizvodi se samo od gornjih dvaju slojeva listova čaja koji se kasnije valjaju s najvećom pažnjom. Prvi slojevi lišća najizloženiji su vremenu i okolišu te stoga nose ogromne prirodne okuse i mirise iz okoliša.
Područje uzgoja čaja Malabar leži u podnožju istoimenog vulkana. Ovako nazvanom plantažom upravljao je od 1896. do 1928. Nizozemac Karel Albert Rudolf Bosscha, koji se zalagao za razvoj regije.
Priprema
Za pripremu jedne šalice crnog čaja Java OP Malabar trebate oko 1 čajne žličice čaja. Preporučena temperatura vode je od 85°C do 90°C, a vrijeme pripreme 3 minute. Ako je napitak prejak, preporučljivo je koristiti nižu temperaturu vode (od 70°C do 80°C) ili kraće vrijeme pripreme (oko 2 minute).
Značajke crnog čaja Java OP Malabar
Karakter | Slatko, aromatično, mekano
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 1500 - 1600m |
Lokacija čajnog vrta | Java, Bandung
|
Razdoblje berbe | Od rujna do listopada
|
List | Šareno, crno-smeđe
|
U šalici | Svijetlo smeđa
|