Informacije o čaju
Bijeli čaj Fuding Pai Mu Tan
Bijeli čaj Pai Mu Tan dobio je ime po prekrasnim bijelim laticama bijelog božura. Sa svojim vrlo velikim bijelo-zelenim listovima, prirodnim oblikom, ugodnom i osvježavajućom aromom i svijetlo svijetlom bojom, Pai Mu Tan je jedan od najboljih čajeva ne samo u Kini već iu cijelom svijetu.
Pai Mu Tan se proizvodi u kineskoj provinciji Fujian. Za proizvodnju Pai Mu tan bijelog čaja koristi se posebna vrsta čaja - Narcis ili Chaicha. Uzgoj, međutim, slijedi drevnu tradiciju.
U obradi ovog čaja koristi se samo prirodno sušenje i sušenje na suncu. Tako je Pai Mu Tan bijeli čaj jedan od najprirodnijih i najneprerađenijih čajeva na svijetu. Pai Mu Tan ima prekrasno šareno, suho i netaknuto lišće. Njegov volumen je vrlo svijetao, zbog "velikih bijelih" listova koji se koriste u obradi. Osim toga, sadrži veliki udio takozvanih srebrnih vrhova, koji su uz pahuljastu donju stranu listića razlog karakteristične srebrno-bijele boje ove posebne vrste bijelog čaja.
Pai Mu Tan je lagani čaj svijetle boje s osvježavajućom aromom i slatkim, mekanim i finim okusom.
Priprema
Ako želite stvarno uživati u čaju, koristite 2 žličice čaja po šalici (ovo je vrlo lagani čaj s velikim listovima). Čaj preliti vodom koja je prokuhala i ohlađena na oko 70C. Pustite da odstoji oko 2 do 3 minute, a zatim izlijte.
Značajke čaja Bijeli čaj Pai Mu Tan
Karakter | Mekano, svježe, mineralno
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 500m |
Lokacija čajnega vrta | Fujian, Fuding
|
Obdobje obiranja | Od Travnja do Svibnja
|
List | Zelenkasti sa smeđim elementima, veliki, prirodni, srebrno nježni pupoljci
|
V skodelici | Slaba žuta, zlatne nijanse, prozirna
|