0
Sažetak košarice

Košarica je prazna

Dodajte proizvode

Sencha

Zeleni čajevi
Šifra proizvoda: 5001

Zeleni čajevi
Sencha
Šifra proizvoda: 5001
Sencha je jedan od najpoznatijih čajeva na svijetu, slatko-gorak okus, blaži od nekih drugih kineskih zelenih čajeva i savršena poslastica s čokoladom.
Pročitaj više
3,20€
Na zalihi

Uzorak

Za svakih 100g čaja u košarici, poklanjamo vam jedan uzorak, i maksimalno tri uzorka po pojedinačnoj kupnji. Čitaj više

Doziranje
Doziranje
12-15 g/l
Temperatura
Temperatura
80-85°C
Vrijeme
Vrijeme
1-2 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kada pijemo
Kada pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Sencha

Sencha zeleni čaj čini čak 80% ukupnog čaja proizvedenog u Japanu, a naša Sencha dolazi iz Kine i napravljena je prema japanskoj metodi izrade čaja. Tradicionalno se poslužuje kada gosti stignu, a priprema se po tradicionalnom ritualu zvanom senchado.

Zeleni čaj uveden je u Japan iz Kine, a 1740. trgovac čajem Soen Nagatani izumio je novi način procesiranja i prerade čaja, kojim je nastao sencha čaj.. Koriste gornje dijelove listova kuglica i pupova, koji su zatim obrađeni cijeli.. Da bi se spriječila oksidacija, prvo ispuštaju paru preko njih na lošu minutu, a zatim ih uvijaju u karakteristične oblike dugog cilindra i suše dodavanjem topline. Na kraju se spaljuju kako bi se osigurao okus i trajanje.

Okus senche ovisi o sezoni u kojoj se bere i mjestu gdje se proizvodi. Mnoge regije natječu se u onome što će proizvesti najbolje. Najbolji čaj prave oni koji ga naprave prvi u godini, odnosno ranu proljetnu berbu – shincha ("novi čaj"). Japanci su uvjereni da je idealna nijansa sencha napitka zelenkasto zlatna. Okus će biti vrlo dobar za one kojii je prejak kineski zeleni čaj, jer sencha ima mekši, nježniji okus. Ima prirodnu aromu i ugodnu ravnotežu između slatkog i gorkog okusa, što ovisi o temperamentu vode s kojom se priprema. Osvježavajuće je i izvrsna uz čokoladu ili morske plodove. Zbog svoje suptilne arome i ugodnog okusa, također je vrlo pogodan za kombiniranje s drugim okusima i stvaranje čajnih mješavina. Sencha čaj u Japanu pije se  vruć u hladnim mjesecima a ohlađen ljeti, u svakom slučaju osvježavajući i odžeđa.

Priprema

Priprema čaja od sencha započinje izborom pravog čajnika. Glineni čajnici ne prepuručujuj se , prikladni su samo za posluživanje čaja. Umjesto toga, zalijte u kotliću od nehrđajućeg čelika ili čajniku, a zatim pustite da se voda ohladi oko tri minute. Dodajte listove čaja u čajnik (oko jedne čajne žličice čaja po šalici) i ostavite stajati oko dvije minute. Ako koristite toplu vodu (80 do 85°C), okus će biti gorak i uz malo hladniji (70°C) dobivate blaži okus. Pripremite onoliko čaja koliko želite popiti, a zatim pokupite listove čaja iz čajnika. To će spriječiti navodnjavanje lišća, omogućujući vam da ih ponovno upotrijebite.

Besplatna dostava

Želite li izbjeći troškove dostave? Kod kupnje iznad 50€ besplatna dostava za HR.

Brza dostava

Kuriri dostavne službe GLS, brine se za brzu dostavu vaših narudžbi.

14-dnevno jamstvo

Ako niste zadovoljni našim proizvodima, pošaljite nam ih nazad i mi ćemo vam vratiti novac.

Načini plaćanja

Nudimo plaćanje pouzećem, po predračunu, PayPal ili karticama.