Informacije o čaju
Crni čaj Ceylon FOP Pettiagalla
Ceylon dolazi iz Šri lanke , gdje prerađuju čajevce još pd sredine 19. Stoljeća i do danas je to jedna od največih prerađivačnica čaja na svijetu. Sri Lanka je ponjaprije poznata po preradi cimeta i kave. S ekonomskim promjenama , koje su utjecale na preradu cimeta i bolesti gljivica, koje su pogodile plantaže kave su započeli u Ceylonu eksperimentirati s čajevcima godine 1839. Godine 1867 je britanski ljubitelj čajeva započeo s prerađivanjem čaja na plantaži Kandy-ju. Ubrzo nakon toga su sljedili sličan primjer u ostalim čajnim vrtovima po Ceylonu.
Šri Lanka ima 6 plantaža čaja: Kandy, Uda Pussellawa, Uva, Ruhuna, Dimbula i Nuwara Eliya. Planine Šri Lanke nude vlagu, niže temperature i stalne kiše, što pomaže u proizvodnji visokokvalitetnog čaja.
Cejlonski čajevi najprikladniji su za doručak uz kruh, jaja, dimljenu ribu ili slaninu, uz laganu začinjenu hranu, meso, svježi sir, peciva,...
Ceylon FOP Pettiagalla je jedan od najpopularnijih čajeva u Šri Lanki. Čajni vrt se nalazi u Dimbulainu u okrožju Balangoda. Čajni vrtovi rastu na nadmorskoj visini od 1600 do 3600m. U šalici će Pettiagalla razviti jantarnu boju. Čaj je vrlo aromatičan te je nekoliko blagog okusa. Uz njega savršeno paše malo vrhnja.
Sastojci
Crni čaj Ceylon FOP Pettiagalla
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja potrebna vam je približno jedna do dvije čajne žličice čaja Ceylon FOP Petiagalla. Prelijete ih vrelom vodo, a možete ostaviti i da se temperatura vode malo smanji. Nakon 2 do 3 minute je napitak gotov. Ako se listiće prvi put prelili za kraće vrijeme, sad možete probati s nekoliko dužim prelijevanjem.