Informacije o čaju
Zeleni Japanski čaj Japan Fukamushi Sencha BIO
Fukamushi Sencha ima gladak i nježan ukus i osvježavajući miris u šalici. Nekoliko dana prije žetve, listove čaja prekriju sa mrežama kako bi jih zaštitili od sunca. To pojačava ukus i slatkoću čaja. Fukamushi lišće pare dvaput ili tri puta duže od običnog Senchija. Dulje parenje lišća tijekom proizvodnje odražava se na lišću čaja, koje su malo grublji od onih običnih Senchija. Međutim, priprema Fukamushi Senche je zato nekoliko lakša, čaj je tamnije boje od Asamushi Sencha ili obične Sencha i nježnijeg je okusa.
Priprema
Za pripremu jedne šalice (250ml) Japan Fukamushi Sencha BIO čaja potrebna nam je oko jedna žličica čaja (2-3g). U šalicu čaja ulijemo vruću vodu (od 60°C do 70°C) i ostavimo da se čaj natapa 30-60 sekundi. Nakon toga čaj možete preliti još 3 puta i sami odredite vrijeme namakanja. Neki ostavljaju čaj za druge preljeve duže, a drugi natapaju preostale preljeve manje vremena od prvog.
Količina: 100g