Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Gyokuro BIO
Prefektura Kagoshima nalazi se u južnom dijelu otoka Kyushu i sastoji se od kopna i oko 200 otoka. Ovdje se nalazi treće najveće poljoprivredno područje u Japanu. Prefektura Kagoshima je drugi najveći proizvođač čaja, nakon Shizuoke. Proizvodi oko 30% ukupnog udjela u zemlji, a broj se iz godine u godinu povećava.
Trenutno sorta Yabukita čini 41% ukupne proizvodnje čaja u Kagoshi, u usporedbi s nacionalnim udjelom od 76%. Proizvodnja Yabukita u prefekturi Kagoshima manja je zbog činjenice da su u posljednja tri desetljeća razvili zapanjujuću raznolikost novih sorti čaja. 28% zelenog čaja dolazi iz sorte Okuyutaka, a slijede manje količine iz Sae Midori i Asatsuyu.
Gyokuro Kagoshima BIO iz naše ponude dolazi iz malog obiteljskog organskog čajnog vrta. Gyokuro, kao dar iz zemlje izlazećeg sunca, uzgaja se u skladu s japanskom tradicijom sjenčanja grmlja čaja protiv izravnog sunčevog svjetla.
Gyokuro Kagoshima BIO je napravljen od kultivara (sorte) Okuyutaka. Tek to listićima čaja daje prekrasnu smaragdnu boju, a čaj će biti obojen poput nježne zelenkaste svile od žada, koja će baršunastom teksturom i umami aromom milovati nepce. Sa svakim gutljajem osjetit ćete slatkoću jagoda, cvjetni, blago drvenasti miris lišća i baršunastu nijansu zelenog pistacija.
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja potrebna vam je oko jedna do dvije čaja. Preporučena temperatura vode je između 50°C i 60°C, a vrijeme pripreme od jedne do dvije minute.