Informacije o čaju
Crni čaj China OP Keemun Mao Feng Royal
Keemun je jedan od najvažnijih čajeva u Kini. Izvorno se zvao Qi Men Hong Cha. Unatoč velikoj popularnosti, proizvodi se tek od 1875. godine. Prije toga se u pokrajini Anhui prerađivao samo zeleni čaj. Keemun je također tradicionalno glavni sastojak engleskog čaja za doručak. Poznat po svojoj briljantnoj crvenoj boji, ima uglađen, blag i slatkast okus (neki kažu da ima osvajački okus) i neusporedivu aromu.
Ova sorta, poznata kao 'crveni čaj', prvi put je uzgajana u Kini 1875. godine i brzo je postala popularna kod Engleza, a ubrzo se proširila i na indijsko tržište. Mao (dlakavi) i Feng (vrh) odnosi se na izgled lišća. Prije obrade imaju finu pahuljicu, a gotovi listovi podsjećaju na vrh planine.
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja potrebne su vam otprilike jedna do dvije žličice crnog čaja China Keemun Mao Feng Royal. Čaj prelijte kipućom vodom i nakon otprilike 3 do 5 minuta uklonite listove čaja. Obično se pije bez mlijeka i šećera, ali ako dodate malo mlijeka, čaj dobiva meku notu.
Značajke crnog čaja China Keemun Mao Feng Royal
Karakter | Blago, aromatično, slatko
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 800 - 900m |
Lokacija čajnog vrta | Anhui, Qi Men County |
Razdoblje berbe | Od travnja do srpnja
|
List | Crne, nešto duže i otvorenije zamotane, prepoznatljivih vrhova
|
U šalici | Medeno crvena, sjajna
|