0
Sažetak košarice

Košarica je prazna

Dodajte proizvode

Earl Grey

Crni čajevi
Šifra proizvoda: 8014

Crni čajevi
Earl Grey
Šifra proizvoda: 8014
Earl Grey čaj sastoji se od mješavine različitih kineskih i cejlonskih crnih čajeva, koji je posebno obogate sa eteričnim uljem iz ljuske bergamota. Bergamot ili Citrus bergamia,  žuto voće, koje liči na naranču.
Pročitaj više
2,50€
Na zalihi

Uzorak

Za svakih 100g čaja u košarici, poklanjamo vam jedan uzorak, i maksimalno tri uzorka po pojedinačnoj kupnji. Čitaj više

Doziranje
Doziranje
12-15 g/l
Temperatura
Temperatura
100°C
Vrijeme
Vrijeme
2-3 min

Informacije o čaju

Aromatizirani crni čaj Earl Grey

Uz rječi Earl Grey vrlo verovatno najprije pomislimo na popodnevni čaj u pet sa kolačićima u nekom uređenom salonu usred zelenog engleskog sela. I unatoč stereotipnom karakteru, ta predstava i nije tako daleko od istine. Čaj Earl Grey  dobio je ime po stvarnoj povjesnoj osobi, Charlesu Greyu 2. Earl Greyu i britanskom premieru u 30. godina 19. stoljeća, kojem je čajnu mješavinu dao u dar neki kineski mandarin.

Earl Grey čaj sastoji se od mješavine različitih kineskih i cejlonskih crnih čajeva, koji je posebno obogate sa eteričnim uljem iz ljuske bergamota. Bergamot ili Citrus bergamia, naranđi sličan žuti sadež podosta gorkog okusa, ali vrlo prijatne arome, kojeg goje u Italijanskoj Kalabriji, u južnoj Franciji i u Obali Slonovače. Stabla se uzgajaju izklučivo u svrhu dobivanja eteričnog ulja popularnog u parfumeriji, aromaterapiji i prehrambenoj industriji.

Osim klasičnog čaja Earl Grey, postoje mnoge verzije s različitim dodacima: u French Earl Grey nalazimo latice ruže, koru citrusa i limunsku travu u ruskom Earl Greyu. Neke mješavine dodaju cvijeće jasmina ili cvjetove dhuaya. U Earl Grey Greenu crni čaj zamjenjuje se zelenim, a Rooibos Earl Grey kao bazu sadrži južnoafričke biljne rooibos. Najnovije verzije čak se pripremaju s bijelim čajem ili oolong čajem. Varijacije čaja Earl Grey s dodatkom lahine cvijeća i/ili limuna i gorke narančine kore, kao i Earl Grey s plavim i nelagodnim cvjetovima, sve su poznate kao Lady Grey.

Sastojci:

Crni čaj, prirodna aroma bergamota

Priprema:

Da biste pripremili jednu šalicu čaja, potrebno vam je oko 1 do 2 žličice čaja Earl Grey. Zalijte ih kipućom vodom ili pričekajte nekoliko trenutaka da temperatura malo padne. Nakon 2 do 3 minute čaj je spreman. Ako ste lišće prvi put prelili na kratko vrijeme, možete isprobati još jedan malo duži preljev.

Besplatna dostava

Želite li izbjeći troškove dostave? Kod kupnje iznad 50€ besplatna dostava za HR.

Brza dostava

Kuriri dostavne službe GLS, brine se za brzu dostavu vaših narudžbi.

14-dnevno jamstvo

Ako niste zadovoljni našim proizvodima, pošaljite nam ih nazad i mi ćemo vam vratiti novac.

Načini plaćanja

Nudimo plaćanje pouzećem, po predračunu, PayPal ili karticama.