Informacije o čaju
Zeleni čaj Gen Mai Cha
"Genmai" je japanska riječ za smeđu rižu. "Cha" znači čaj. U omjeru od oko 3:1 prethodno pečena riža pomiješana je s klasičnim zelenim čajem. Za to su prikladne Bancha ili Sencha. Ovisno o kvaliteti i podrijetlu riže i čaja, proizvode se različite kvalitete gen Mai Che. Ovaj gen Mai Cha u našoj ponudi dolazi iz Kine i napravljen je prema japanskom načinu proizvodnje.
Prirodnu, svježu aromu japanskog zelenog čaja sencha nadopunjuje mekan i ugodan okus pržene smeđe riže. Tijekom prženja riže često se događa da neka zrna puknu, slično kao kokice, pa se ovaj čaj često "popcorn čaj".
Vrlo je osvježavajuća, prirodno slatkog okusa i svijetlo smeđe žućkasta. Genmaicha čaj je također popularan zbog svojih aktivnih tvari.
Priprema
Pripremite čaj zagrijavanjem vode na 70 do 80 °C (možete koristiti i topliju vodu, jer se očekuje da će to biti najpotpunija izražena aroma pečene riže). Zagrijte čajnik i šalicu. Koristite jednu do dvije i pol žličice čaja po šalici, prelijte ga vodom i ostavite da stoji 1 do 2 minute, ovisno o tome koliko jak okus želite postići.