Informacije o čaju
Zeleni čaj Japan Shizuoka Gabalong BIO
Gabalon ili japanski Gabaron je čaj temeljen na specifičnoj metodi proizvodnje i otkriven je gotovo slučajno. Profesor Tojiro Tshushida, međutim, razvio je standardizirani postope za poboljšanje određene aminokiseline (GABA) u čaju. Smanjenjem kisika i dodavanjem dušika, listovi čaja obrađuju se nakon branja i prije obrade parom. Na taj se način sadržaj aminokiselina razvija u koncentriranom obliku. Ova proizvodnja meda također omogućuje razvoj ugodnog i tipičnog značaja ili karaktera listova čaja i samog čaja.
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja potrebno vam je oko jedne do dvije žličice japanskog čaja Shizuoka Gabalong. Prelijte čaj od 70°C do 80°C. Nakon 1 do 2 minute čaj je spreman. Listovi čaja mogu se ponovno zaliti, ali za drugi preljev ostavite čaj duže vremena namočen i lagano povećajte temperaturu vode.