Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Kabusecha BIO
Kabusecha (被せ茶) što znači "prekriveni čaj", japanski je zeleni čaj tipa Sencha koji se prije berbe djelomično zasjeni kratko vrijeme, slično gyokuru, iako je gyokuro puno duže. Kabusecha se često opisuje kao slađa i manje gorka od većine Sencha.
Kagoshima (児 2000.) je područje u Japanu koje se nalazi na najjužnijem dijelu Kyushua, najjužnijeg od četiri japanska otoka. Područje također uključuje mnogo manjih otoka na jugu. Kagoshima je važna za mnoge vrste poljoprivrede, a čaj je ovdje vrlo važan dio poljoprivrede. Kagoshima graniči sa Kumamotom na sjeveru, koji je vrlo važna regija za proizvodnju čaja.
Sastojci
Kabusecha zeleni čaj BIO
Priprema
Za pripremu jedne šalice čaja (zapremine 200ml), potrebna vam je otprilike jedna čajna žličica Kagoshima Kabusecha BIO čaja. Čaj preliti vodom od 70°C do 80°C. Nakon 60 sekundi možete ukloniti listiće čaja jer je čaj gotov. Listiće čaja možete ponovno preliti, ali ovaj put morate pustiti da odstoji duže, barem 90 sekundi.