Informacije o čaju
Zeleni čaj Bancha
To je vrlo prikladan uvod za one koji se tek upoznaju sa zelenim čajevima, jer je ugodniji uobičajenom okusu. Na primjer, ako svojoj djeci želite predstaviti zeleni čaj i sve njegove kvalitete, ovaj čaj je pravi izbor, jer nećete morati brinuti o kofeinu koji biste progutali - bancha sadrži vrlo malo. U Japanu se uživa svakodnevno i tijekom dana, čak i navečer.
Bancha se pridobiva na drugom branju listova čaja, sa kojeg se uz prvo branje dobiva zeleni čaj sencha . Ima starije, veće lišće i stabljike koje su odbačene pri nabavi sencha čaja. Bere se od ljeta do jeseni, ali postoje 22 vrste čaja. Čaj je žućkaste boje, prirodnog okusa, okrepljujući i jak s jedinstvenom aromom koja će razmaziti vaša osjetila. To je vrlo hranjiv čaj, sadrži mnogo flavonoida i antioksidansa.
Priprema
Da biste napravili čaj za jednu osobu, protresite jednu žličicu ili 3 g čaja u čajniku. Prelijte čaj sa 120 ml vode, zagrijane na 80 ° C do 90 ° C i ostavite stajati 30 sekundi. Budući da je gustoća tvari u bancha čaju niska, može se koristiti i kipuća voda, a čaj tako dobiva gorak okus. Za drugu pripremu čaja ulijte čaj u šalice odmah nakon što ga prelijete kipućom vodom. Listovi čaja mogu se koristiti do tri puta, ali ne uklanjajte lišće iz vode. Također možete pripremiti osvježavajući hladni napitakod bancha čaja. Protresite 6 žličica čaja u čajniku, glazurujući ih s 11/4 šalice kipuće vode i ostavite 5 minuta. Stavite hladnu vodu u vrč do jedne četvrtine i napunite gotov čaj. Dodajte led, dodajte hladnu vodu na vrh i po želji zasladite.