Informacije o čaju
Oolong čaj Milk Oolong
Oolong čaj je klasificiran kao zeleni i crni čaj, jer su listovi samo djelomično oksidirani. Oolong čaj poznat je već gotovo 400 godina, kada se počeo masovno koristiti u Kini. Čaj se izvrsno slaže s aromom mlijeka. Tako da čaj preporučujemo svima koji žele uživati u djelovanju Oolong čaja i izuzetno zanimljivom mliječnom okusu.
Izvorno proizveden u Tajvanu korištenjem mliječne pare u malim kolibama, čaj se sada posipa prirodnom mliječnom aromom i zatim peče iz higijenskih razloga. Aroma je jednostavno očaravajuća i savršeno se stapa s nijansama oolonga.
Sastojci
Oolong čaj, aroma (laktoza)
Priprava
Za jednu šalicu čaja potrebne su vam otprilike jedna do dvije žličice čaja. Preporučena temperatura vode je od 75°C do 85°C, vrijeme pripreme od jedne do tri minute. Listove možete preliti do tri puta, s tim da svaki vrh treba trajati malo duže.
Značajke čaja Oolong čaj Milk Oolong
Karakter | Mliječno-vanilija, postojano, lagano, punog okusa
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 800 - 900m |
Lokacija čajnega vrta | Fujian, Xian You |
Obdobje obiranja | Od Ožujka do Svibnja
|
List | svijetlo zelena, mala, smotana
|
V skodelici | svijetložuta do zlatnožuta, prozirna
|