Informacije o Pu'erh čaju
Pu'erh Beeng Cha Sheng 100g
Iz srca pokrajine Yunnan Simao, ovi praktični Pu'erh kolačići od čaja pripremaju se tradicionalnom Sheng metodom, tj. bez fermentacije. Prekrasna žućkasta boja čaja i pikantna voćna aroma neće ostaviti ravnodušnim ni tako zahtjevnog ljubitelja čaja.
Listovi čaja za ovaj pu'erh čaj uzgajaju se kao zeleni čaj, samo se suše na suncu i prirodno fermentiraju tijekom godina. Konačni čaj s godinama postaje tamniji, blaži i voćniji. Praktično pakiranje od 100g je prilično moderna verzija stiskanja.
Priprema
Preporuča se prije prve upotrebe listiće čaja oprati vodom temperature 90 stupnjeva oko 10-20 sekundi. Za pripremu jednog gajvana upotrijebite 5-7 g (dvije žličice) čaja i prelijte vrućom vodom između 90 i 100 stupnjeva i ostavite da odstoji do 0,5 minuta. Čaj se može pretočiti nekoliko puta, ali svaki put neka listovi čaja malo duže odstoje. Uz Pu'erh čaj svatko od vas može pronaći odgovarajuću temperaturu i vrijeme za namakanje lista za optimalan okus, jer ne postoji univerzalni recept.
Značajke čaja Pu'erh Beeng Cha Sheng
Karakter | Voćno, gorko, svježe
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 1350m |
Lokacija čajnog vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Razdoblje berbe | Od Travnja do Rujna
|
List | Žuto-zelena, drvozelena, plosnato okrugla stisnuta
|
U šalici | Žućkasto, prozirno, sklono narančastom
|