Informacije o čaju
Pu'erh čaj Yunnan Pu'erh Tuo Cha 100g Shu
Boja je gotovo poput kave, no okus mu je mekan, osvježavajuće gladak i ne grije ako se pravilno pripremi. Pu'erh je potpuno jedinstven doživljaj okusa.
Prešanje čaja u male kolačiće razvijeno je 1902. godine i nazvano je Tuan Cha. Godine 1917., međutim, preimenovan je u Tuo Cha i potječe iz Xiaguana (Yunnan, Dali). Tuo je izraz za nešto korisno i uobičajeno. Čaj je izvorno napravljen od vode iz rijeke TuoJiang, a oblik u kojem se Pu'erh čaj preša savršen je za skladištenje i transport.
Priprema
Preporuča se prije prve upotrebe listiće čaja oprati vodom temperature 90 stupnjeva oko 10-20 sekundi. Za pripremu jednog gajvana upotrijebite 5g (mala žličica) čaja i prelijte vrućom vodom između 75 i 80 stupnjeva i ostavite da odstoji do 0,5 minuta. Čaj se može pretočiti nekoliko puta, ali svaki put neka listovi čaja malo duže odstoje. Uz Pu'erh čaj svatko od vas može pronaći odgovarajuću temperaturu i vrijeme za namakanje lista za optimalan okus, jer ne postoji univerzalni recept.
Značajke čaja Pu'erh Tuo Cha 100g Shu
Karakter | Slatko, mekano, blago
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 1350m |
Lokacija čajnog vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Razdoblje berbe | Od Travnja do Rujna
|
List | Smeđkasta, crvena, srednje veličine, slomljena i stisnuta
|
U šalici | Tamno, smeđecrveno, izražajno
|