Informacije o čaju
Oolong čaj formosa Jade Dong Ding
Čaj od žada Dong Ding uzgaja se u selu Yonglong u podnožju planine Dong Ding. Yonglong je poznat po svom bogatom tlu, koje Dong Ding čaju daje tako jedinstven i bogat okus, a ima i najiskusnije berače i uzgajivače čaja u tom području. Jade Dong Ding iz ovih vrtova čaja osvaja nagrade na prestižnim čajnim natjecanjima i svrstava se među najkvalitetnije oolong čajeve na svijetu. Jade Dong Ding je srednje fermentirani i prženi čaj bogatog, kompleksnog i robusnog karaktera. Prva infuzija listića čaja razvit će šaroliku paletu okusa koji podsjećaju na pečeno povrće, borovu šumu i slatku aromu. Kad popijete prvi gutljaj, u ustima će se razviti okus pečenog kukuruza, orašasta, voćna i slatkasta nota te lagana ljutina koju će zaokružiti nježna trpkost čaja.
Jade Dong Ding je jedan od najoriginalnijih čajeva u Tajvanu. Biljke koje rastu na obroncima planine Dong Ding (Zaleđeni vrh) povijesno potječu iz planina Wuyi u Kini i ovdje nalaze idealne klimatske uvjete. Nježno fermentirani čaj sočne, slatke arome i sjajne šalice boje žada. Ovaj čaj ima dugu i slavnu povijest.
Sastojci
Zeleni Oolong čaj FormosaPriprema
Kao i za slične čajeve, i za ovaj vrijedi pravilo umjerene upotrebe i doziranja. Naime, listovi se postupno otvaraju i tako vam pružaju dugotrajan užitak i do 5 puta. Za pripremu jedne šalice čaja potrebna vam je otprilike jedna žličica čaja. Preporučena temperatura vode je od 75°C do 85°C, vrijeme pripreme od jedne do pet minuta. Listove možete nadjenuti do 5 puta, s tim da svaki vrh treba trajati malo duže.Značajke čaja Oolong čaj Formosa Jade Dong Ding
Karakter | Kompleksan, voćni, lagan
|
Nadmorska visina čajnog vrta | 800m |
Lokacija čajnog vrta | Lugu, Nantou County
|
Razdoblje berbe | Svibanj
|
List | Zbijeni, mali uvijeni list
|
U šalici | Svijetložuta, prozirna
|